Zomeravondcup solo

Speciaal voor deze tijden met beperkingen, waarbij massale lopen voorlopig niet mogelijk zijn, willen we toch een alternatief bieden. We hebben daarom het parcours van de ZomerAvondCup aangepast, zodat start en finish buiten de atletiekbanen zijn komen te liggen.

Er is een 5km parcours in Amelisweerd (autovrij) en een 10km parcours* langs de Vecht en Oud Zuilen (grotendeels autovrij). Beide routes zijn nu beschikbaar gesteld als segment op Strava, zodat iedereen deze routes solo kan lopen: gewoon voor jezelf, of door het te delen met anderen en je resultaat aan te melden op Strava.

 

* Kilometerpunten 2 t/m 9 zijn exact gelijk aan die van de jaarlijkse Zomeravondcup

 

Hoe?

Het parcours is te vinden op onze website en op Strava. Voor Strava meld je je aan op https://www.strava.com/login.

 

Je zet vervolgens het parcours in je hoofd, op je sporthorloge of op je telefoon, zodat je de goede route loopt. Start en finish zijn op het wegdek aangegeven met een blauwe (5km) of een gele (10 km) streep.

Na afloop stuur je het resultaat dat geregistreerd is op je sporthorloge of mobiel naar Strava. Er zijn verschillende manieren om dat te doen: direct via een app op je telefoon, of via de app van je hard­loopdevice op je pc of tablet. Je kunt bij Strava het resultaat ook zelf apart als gpx-bestand uploaden.

Je gegevens komen dan automatisch in de uitslag van het Zomeravondcup segment. Wil je meedoen aan de Zomeravondcup Challenge, meld je op Strava dan ook aan bij de Hellas Zomeravondcup club. Voor de 5km en de 10km Challenge kan er gelopen worden vanaf nu tot 1 september. De resultaten zullen ook op onze website de nodige aandacht krijgen. Klassementen zijn er voor mannen, vrouwen en per leeftijdscategorie.

 

Het is puur voor het plezier. We gaan ervan uit dat iedereen eerlijk is, dus bijvoorbeeld geen bochten afsnijdt, of een fietsbestand instuurt. Je houdt dan vooral jezelf voor de gek.

Maatregelen

Uiteraard dienen alle maatregelen ter bestrijding van Corona nageleefd te worden. Dus lopen we alleen. Zijn er meerdere weggebruikers, houd dan afstand tot anderen (bij hardlopen is 10m het advies). Zoek bij voorkeur een tijdstip waarop het minder druk is.

 

En uiteraard: heb je klachten, blijf thuis!

Disclaimer

Neem alle veiligheidsmaatregelen in acht, wees zichtbaar, houd je aan de verkeersregels. Je loopt onder eigen verantwoordelijkheid. De Zomeravondcup kan niet aansprakelijk worden gesteld voor mogelijke schade of letsel dat ontstaat tijdens het lopen.

 

Gezien de nu geldende maatregelen kan voor omkleden geen gebruik gemaakt worden van de atletiekaccommodaties in Overvecht en Maarschalkerweerd. Deze zijn gesloten ofwel in gebruik voor trainingen. Kleedkamers en dergelijke zijn gesloten.